Soal Jawab mengenai Penawar Kacip Emas

Berapa botol yang perlu diminum bagi kembali normal?

Untuk permulaan, kami mencadangkan pengambilan 3 hingga 10 botol secara berterusan seiring dengan pemeriksaan bacaan glukos dalam darah yang berjadual. Ini adalah bertujuan bagi memastikan kesan positif dan kesetabilan pada diri anda sebelum anda menghentikan pengambilan Penawar Kacip Emas. Fakta ketahanan badan (antibody) dan metabolisma bagi setiap individu adalah berbeza. Tidak boleh membuat ketentuan mengenai kuantiti.

Walaupun bacaan gula dalam darah bertambah, ia menjelaskan wujudnya komplikasi atau simptom akibat Diabetes. Akan tetapi, pengguna tetap akan merasa lega dan puas. Selepas mengalami kestabilan terhadap komplikasi dan simtom tersebut, bacaan gula akan turun ke paras normal semula.

Sebagai rawatan alternatif, Penawar Kacip Emas bertindak secara beransur-ansur. Semasa kandungan glukos didalam darah berada dalam yang tinggi, kemudian bertukar dari rendah ketinggi akhirnya menjadi stabil ketahap yang ideal. Proses ini biasanya mengambil masa selama dua hingga tiga minggu dan ini memerlukan pengambilan Penawar Kacip EmasT secara berterusan didalam tempoh tersebut.

Berlainan dengan rawatan yang dianjurkan oleh perubatan moden, rawatan ini tidak begitu menonjolkan penurunan atau peningkatan insulin dalam tubuh secara ketara dimana kandungan glukos dalam darah dapat diukur dari peningkatan atau pengurangan yang mendadak. 

Oleh yang demikian, perkara pertama yang dapat diketahui ialah kesegaran dan tahap kesihatan yang lebih baik yang dapat dirasai dari kurang rasa dahaga yang keterlaluan, tahap kekerapan membuang air kecil yang menurun dan pembaikan pada tisu-tisu pada bahagian yang luka. Keadaan ini agak ketara pada beberapa minggu yang pertama. Selepas tiga minggu,anda akan mendapati perubahan yang mendadak terhadap simptom-simptom diabetes.

Bagaimana cara pengambilan Penawar Kacip Emas?

Tertakluk kepada bacaan gula di dalam darah iaitu: > 12 mmol (3 kali sehari) < 12 mmol (2 kali sehari) – 100 ml setiap pengambilan Cara pengambilan adalah seperti berikut: 1 x pengambilan pagi sebelum sarapan 1 x pengambilan petang (sekitar jam 5 – 6 petang, elok semasa perut tidak penuh) 1 x pengambilan malam sebelum tidur. – sekiranya pengambilan 2 x sehari, minum pagi dan malam sahaja, petang tidak perlu.

Bolehkah diambil dengan ubat hospital atau klinik?

Boleh. Selepas 45 minit sarapan baru mengambil ubat hospital atau klinik.

Apakah kesan – kesan sampingan selepas pengambilan Penawar Kacip Emas?

Tidak berlaku kesan-kesan sampingan. Cuma tindak kesan biasa dari kebas kepada sakit di bahagian – bahagian tertentu, mual, muntah, sakit kepala atau kekerapan membuang air besar atau air kecil. Semuanya adalah kesan positif dan bersifat sementara sahaja. S.5 – Apakah semua pantang larang ditetapkan didalam kotak itu mesti dipatuhi?

Sebaiknya dipatuhi untuk mempercepatkan proses penyembuhan dan kembali normal. (Pesanan berdasarkan pengalaman dengan pesakit-pesakit sebelum ini)

Selain ubatan Hospital dan Klinik, bolehkah Penawar Kacip Emas diambil serentak dengan ubat-ubatan alternatif lain?

Sebaiknya tidak disekalikan cuma dibenarkan ubatan Hospital @ Klinik sahaja. Ini untuk mendapatkan SATU identiti sebenarnya dalam satu masa.

Apakah Penawar Kacip Emas boleh membantu kepada penyakit-penyakit selain diabetes?

Pada asasnya Penawar Kacip Emas adalah dikhususkan untuk diabetes. Walaubagaimanapun, melalui maklumbalas yang diperolehi daripada para pengguna menunjukkan kesan – kesan positif yang lain seperti berikut: a. Menurunkan tekanan darah tinggi. b. Memulihkan penyakit Gout diperingkat awal. c. Menghilangkan keputihan (white-discharge) bagi wanita. d. Mengembalikan tenaga kelelakian. e. Membantu pesakit lumpuh diperingkat awal. f. Membantu pesakit yang berpotensi untuk membuat hemodialisis. g. Membantu meningkatkan tenaga dan kesihatan. (Pengambilan 50ml 2 kali sehari)

Bolehkan ibu mengandung mengambil Penawar Kacip Emas?

Boleh. Tetapi dicadangkan ibu mengandung 6 bulan dan ke atas untuk mengambilnya. Ini bagi mengelak sebarang kemungkinan berlaku yang mungkin akan dikaitkan dengan Penawar Kacip Emas sekiranya diambil semasa kandungn di peringkat awal.

Apakah tindak kesan berlaku kepada pesakit-pesakit yang luka?

Selalunya akan mengeluarkan air bisa, nanah dan kekotoran yang agak luarbiasa. Ini adalah kesan yang positif. Kemungkinan akan rasa sakit tidak seperti sebelumnya. Semuanya adalah bersifat sementara kearah penyembuhan.

Bolehkah kesan hitam kembali seperti sediakala?

Banyak rujukan mendapati ianya dapat mengembalikan kecerahan kepada sediakala.

Apakah cara penyimpanan terbaik Penawar Kacip Emas?

Sebelum dibuka diletakkan ditempat yang dingin dan elakkan daripada terdedah kepada cahaya matahari. Jangan amalkan meninggalkan terlalu lama di dalam kenderaan semasa cuaca panas. Selepas dibuka eloklah disimpan didalam peti ais bagi mengekalkan kesegarannya.

Bolehkah Penawar Kacip Emas diambil dengan air?

Tidak digalakkan. Cuma bagi pesakit yang tiada pilihan lain.

Adakah Penawar Kacip Emas telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Sijil Halal?

Penawar Kacip Emas telah memperolehi Sijil Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Sijil Halal.

Bagaimanakah Penawar Kacip Emas berfungsi sebagai minuman kesihatan?

Penawar Kacip Emas merupakan rumusan formula herba yang berkhasiat bagi membantu pembersihan toksik dalam badan. Ia menggalakkan peredaran darah yang bersih dan bebas toksik. Seterusnya menjadikan anda sihat dan bertenaga. Penawar ini diformulasi daripada 100% jus sayur-sayuran dan buahan tempatan. Ia dijamin selamat untuk diminum.